Butlletí oficial del Consell de la República Catalana

image_pdf

Decret 5/2024 de Convocatòria d’eleccions a representants de l’Assemblea Territorial per a la circumscripció d’Europa i per a la circumscripció de la Resta del món

Decret 5/2024, del 26 de març de 2024, de convocatòria d’eleccions a representants de l’Assemblea Territorial, un per a la circumscripció d’Europa i un per a la circumscripció de la Resta del món, de conformitat amb el que disposa l’article 9 del Codi de Desplegament de l’Assemblea Territorial, aprovat el febrer del 2024. 

Decreta:

Article 1

Convocatòria

Es convoquen eleccions a representants de l’Assemblea Territorial per a la  circumscripció d’Europa i per a la circumscripció de la Resta del món, que se celebraran des del divendres 26 d’abril  fins al dilluns 29 d’abril.

Article 2

La Sindicatura Electoral de Processos Participatius i d’Afers Jurídics del Consell de la República

La Sindicatura Electoral serà l’encarregada de garantir la transparència, la igualtat, l’exercici efectiu dels drets electorals i l’objectivitat d’aquest procés electoral, d’acord amb l’article 601 del Codi General. 

Article 3

Resultats i proclamació del representant per a la circumscripció d’Europa i del representant per a la circumscripció de la Resta del món.  

La Sindicatura Electoral farà públics els resultats l’endemà a la finalització de les votacions. Les dues persones guanyadores de les eleccions han d’acceptar el càrrec dins dels dos dies posteriors a la seva proclamació.

1- Calendari de les diverses fases del procediment electoral:

  • Inici del procés electoral:dimarts 26 de març a través de la convocatòria electoral.
  • Presentació de candidatures per a les dues circumscripcions: del dimecres 27 de març a les 9 h  fins al dimecres 10 d’abril a les 9 h. 
  • Ratificació de les candidatures: des del dimecres 10 d’abril a les 9 hfins aldivendres 12 d’abril a les 19 h.
  • Publicació de les candidatures presentades i ratificades:divendres 12 d’abril a partir de les 19 h.
  • Campanya electoral: des del dissabte 13 d’abril a les 9 h fins al dijous 25 d’abril a les 9 h.
  • Eleccions a representants de l’Assemblea Territorial per a la circumscripció d’Europa i per a la circumscripció de la Resta del món: se celebraran paral·lelament des del divendres 26 d’abril a les 9 hfins al dilluns 29 d’abril a les 12 h.
  • Escrutini i publicació dels resultats: el termini acaba el dimarts 30 d’abril a les 23:59h
  • Presentació de reclamacions per part dels candidats: des del dimecres 1 de maig a les 9 h fins al divendres 3 de maig a les 9 h.
  • Resolució de les reclamacions i proclamació definitiva dels representants d’ambdues circumscripcions: el dissabte 4 de maig.

Totes les resolucions i tràmits es publicaran al web del Consell de la República i aquest servirà com a mecanisme de notificacions.

2- Procediment

Les votacions es realitzaran electrònicament a través de l’app o del web del Consell, des del perfil ciutadà de cada registrat que formi part d’una de les dues circumscripcions (Europa i Resta del món)  i a l’espai habilitat per a aquestes eleccions.

3- Disposició final

Aquest Decret entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al Butlletí Oficial del Consell, és a dir, el 26 de març del 2024.


25 de març de 2024
Govern del Consell de la República